perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kulttuuri

Hei taas !

Täällä ollessani olen hämmästynyt kuinka erilaista täällä on jos vertaa kotimaahani. Täällä suurimpia kulttuuri eroja ovat selkeästi: liikenne-, asumis-, ruoka- sekä elämäntapakulttuuri.

Liikennekulttuuri

Lentokentältä taksi matka kotiin oli todella jännittävä juuri tämän takia. Täällä moottoritiellä on 4 kaistaa niin täällä niillä kaistoilla ei ole läheskään niin suurta merkitystä kuin suomessa. Parhaimillaan niin leveällä tiellä oli 6 ajoneuvoa rinnakkain. Liikenne valoissa skootterit ohittelevat autot puikehtimalla autojen väliin. Nopeusrajoitukset määräytyvät liikenteen mukaan eli hiljaisilla teillä ajetaan kovaa.

Asumiskulttuuri

Thaimaassa on todella paljon köyhiä. He asuvat todella vaatimattomissa "kodeissa". Tyypillinen koti on muutama keppi pystyssä ja joku pelti katto siinä päällä. Täällä ei myöskään ole läheskään yhtä hyvät eristykset taloissa kuin on suomessa. Linnun äänet kuuluvat sisälle yhtä kovaa kuin olisit ulkona.

Ruokakulttuuri

Thaimaassa syödään riisiä vähintään yhtä paljon kuin suomessa perunaa. Riisiä viljellään Thaimaassa todella paljon, jonka vuoksi se on todella halpaa. Tyypillinen thaimaalainen ruoka-annos on: riisiä, kanaa sekä tulista kastiketta. Lähes kaikki thaimaalainen ruoka on tulista. Ravintolassa kun tilaa thaimaalaista ruokaa sekä vettä tai kokista niin hinta on euroissa noin 3-4e.

Elämäntapakulttuuri

Thaimaalaisten periaate on sellainen, että varallisuudesta riippumatta seuraavista asioista ei tingitä. Ne ovat televiso, älypuhelin sekä auto tai skootteri. Ne ovat tärkeämmät kuin vaatteet, talo tai hyvinvoinnin ylläpitäminen.

Kaikki thaimaalaiset ovat olleet todella ystävällisiä sekä kohteliaita. He tekevät töitä jatkuvasti eikä heillä ole vapaapäiviä. Pikkulapset ovat myymässä myös irtotavaraa iltamarkkinoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti